Juiceskole

Hjemmepresset

Den friskeste juice, det er muligt at få, så længe du er indstillet på at presse frugterne selv! Til en liter appelsinjuice går der ca. 2,2 kilo frugt.

 

Nypresset

Vi får frisk frugt og grønsager fra hele verden, men vi presser dem ikke, før de er fremme i hos os. Det giver en juice, der varierer en smule i smagen afhængigt af den benyttede sort, samt hvilken tid på året det er. Nypresset juice holder kun i kort tid efter presning.

 

Juice, ikke af koncentrat

Juice, ikke af koncentrat, er presset af nyplukket frugt i dennes oprindelsesland. For at juicen ikke skal blive dårlig under transporterne, pasteuriseres den et antal gange. På den måde får den en længere holdbarhed, i nogle tilfælde op mod et år.

 

Juice, af koncentrat

Juice af koncentrat indebærer, at vandet fjernes fra juicen, så kun koncentratet bliver tilbage. Koncentratet er selvkonserverende og kan typisk holde sig i et år. På fabrikkerne tilsættes vand og naturlige smagsstoffer for at opnå en drikkeklar juice.

 

Frugtdrikke og nektar

Der findes en række frugtdrikke, der ikke er juice. For at måtte kaldes "juice" skal indeholdet nemlig være 100 % ren frugtjuice. Hvis der tilsættes vand, sukker eller andre tilsætningsstoffer, kaldes det for "drik" eller "nektar".