RIGTIG GOD JUICE. KUN PRESSET FRUGT.
Alt, hvad vi presser i løbet af dagen, er hurtigst muligt på vej til din butik. Hver uge kommer der nye appelsiner til vores presseri. Vi tager os af dem med samme nøjagtighed, kærlighed og viden hver gang.


VI ELSKER ALLE APPELSINER
VORES FAVORITTER
Men Valencia appelsinen er vores absolutte favorit i presseriet. De er perfekte juiceappelsiner. Valencia sorten udvikler sig langsomt på træet, har en tynd skal og indeholder meget saft. Den tynde skal gør dem nemme at presse og den rige mængde af juice er tilmed utrolig velsmagende. Sorten indeholder ikke så meget af den bitre skalolie, som ja, kan gøre en juice unødvendig bitter.
Som du måske allerede har læst i vores juiceskole, skal juice altid bestå af 100 % frugt. Derfor er der heller intet andet end pressede friske appelsiner i vores appelsinjuice!

VI ELSKER ALLE APPELSINER
SÆSONEN BESTEMMER
Først på året bruger vi egyptiske Valencia-appelsiner, der er meget syrlige, og blander dem med egyptiske Baladi eller Baladi Pineapple samt spanske Salustianas, som begge er meget søde. For at sikre en harmonisk juice mikser vi ofte tidligt høstede syrlige appelsiner med sødere varianter, indtil vi rammer den helt rigtige balance mellem sødme og syre som vi elsker. Om sommeren bruger vi Valencia-appelsiner fra Cypern, som er helt perfekte på denne tid af året. Når det så bliver efterår skifter vi til Valencia fra Sydafrika, herunder Delta, Midknight og Valencia Late sorterne.

SMAG & VITAMININDHOLD
STYR PÅ VITAMINERNE
Appelsinens smag afhænger af, hvor længe frugten hænger på træet. Tidligt i sæsonen er appelsiner mere syrlige og rigere på C-vitamin, mens de bliver sødere og får mindre C-vitamin senere i sæsonen.
For at sikre at vi altid har et tilfredsstillende niv. af C-vitamin i vores juice, foretager vi ugentlige kontroller af C-vitaminindholdet i vores juice og sender flasker til eksterne laboratorier flere gange om året for at sikre præcise ernæringsoplysninger. For selvom sæsonen skifter og frugterne ændrer udseende, smag og vitaminindhold, vil vi altid sikre, at du med Valsølille appelsinjuice er garanteret høj kvalitet og masser af gode vitaminer.

VI ELSKER ALLE APPELSINER
DET INDVENDIGE DER TÆLLER
Mange appelsiner er fortsat grønne når de er plukkemodne, men i stedet for at blive solgt grønne, gennemgår mange appelsiner en "degreening"-proces for at få en ensartet orange farve. Da vi elsker alle appelsiner, uanset om de er grønne, orange, hvide eller gule, køber vi ikke appelsiner der har gennemgået denne proces. For os er smagen det vigtigste.
En god juiceappelsin har en fyldig smag og en god balance mellem sukker og syre. Vi vælger altid de bedste appelsiner i sæsonen, uanset deres udseende.

PRESNING OG KVALITETSKONTROL
PRESSET MED OMSORG
Når vi modtager appelsiner på vores lager, som vi egentlig mest ser som vores forrådskammer, gennemfører vi altid som det første et kvalitetstjek ved ankomsten. Vi måler BRIX (sødme), syre og balance mellem sødme og syre (RATIO), inden appelsinerne presses.
Når vi har presset appelsinerne og inden vi fylder det på flaske, giver vi juicen en skånsom varmebehandling for at fjerne uønskede bakterier og sikre holdbarhed.
VI ELSKER ALLE APPELSINER
Er du nysgerrig på sorterne?

VALENCIA
Valencia Late er en af vores yndlingsappelsiner. Vi køber den fra Spanien, Cypern, Egypten og Sydafrika.
Der findes flere undersorter af Valencia, f.eks. Midknight, Delta og Late. Delta og Midknight er tidligere sorter, og kan være grønne når de høstes, mens Late er en senere sort. Smagen varierer meget lidt, men er altid utrolig velsmagende og giver en juice i perfekt balance.
Fun fact
Valencia appelsiner fra Cypern er mere søde, mens de spanske er mere syrlige. Det er grundet antallet af soltimer - jo mere sol, jo mere sød. Som med alle planter og afgrøder, så har temperatur, sollys og vanding en stor påvirkning for appelsinens udseende, vitaminindhold og smag.

NAVELS
Navels sorten har fået sit navn efter den fordybning der er i toppen af appelsinen, der vel nærmest ligner en lille navle. Navels er en god spiseappelsin, da den næsten ingen kerner har, er nem at skrælle og derfor er nem at nyde som snack eller i salater.
Vi presser kun Navels appelsiner i mindre grad, da appelsinjuicen udvikler det vi kalder ” late bitterness" over tid. Det betyder at 100% Navels appelsinjuice efter kort tid, bliver svært sådan rigtig at nyde. Derfor presser vi maksimalt 20 % af denne sort i vores juice.
Vi køber typisk vores Navels appelsiner fra Spanien når de er i sæson i december og januar.

SALUSTIANA
Salustiana er en god spiseappelsin, da den har et godt formel mellem syre og sødme samt masser af saft i kødet. Derudover skrælles den også nemt, hvilket også er med til at gøre den til en populær spiseappelsin. men den udvikler ligeledes "late bitterness" efter presning. Af den grund anvender vi maksimalt 20 % i vores juice.
Vi køber gerne vores Salustiana appelsiner fra Spanien når de er i sæson i vinter og forår.

BALADI
Smagen i Baladi appelsiner minder meget om Valancia appelsinen, og har mange af de samme egenskaber som f.eks. et højt saftindhold. Som flere af de andre sorter, er der også her udfordringer med at juicen får denne "late bitterness". Det begrænser hvor mange Baladi appelsiner vi presser, og vi presser den altid sammen med andre appelsinsorter.
Der findes også en variant af Baladi der hedder Baladi Pineapple, der ikke får denne bitterhed, men den dyrkes kun på enkelte egyptiske farme, og er derfor både svær og dyr at få fat i.
Baladi appelsinerne er en egyptisk appelsin, og derfor er det også herfra vi køber vores Baladi appelsiner fra december til januar når de er i sæson.