APPELSINSKOLE

RIGTIG GOD JUICE. BARE PRESSET FRUGT.

Alt, hvad vi presser i løbet af dagen, er hurtigst muligt på vej til din butik. Hver uge kommer der nye appelsiner til vores presseri. Vi tager os af dem med samme nøjagtighed, kærlighed og viden hver gang.

DEN ÆGTE VARE

Salustianas fra Spanien og Valencia Late fra Grækenland er vores absolutte favoritter i presseriet i forårsmånederne. De er perfekte juiceappelsiner, nemme at presse, rige på smag og uden for meget bitter skalolie. Vidste du forresten, at juice skal bestå af 100 % frugt for at blive kaldt juice? Kun frugt, andet må ikke tilføjes. Derfor er der kun frugt i vores appelsinflasker! Så simpelt er det.

INGEN APPELSIN ER LIGESOM DEN

Valencia Late er en af vores yndlingsappelsiner. Den udvikler sig langsomt på træet, har en tynd skal og indeholder meget saft. Vi køber den fra Sydafrika, Cypern, Egypten, Grækenland og Brasilien. Temperatur, hvor meget sol appelsinen får og hvordan den vandes påvirker både appelsinens udseende, vitaminindhold og smag. Så selvom to appelsiner er den samme sort, kan de smage helt forskelligt!

SOLEN SPILLER EN ROLLE

Hvor længe frugten hænger på træet påvirker også smagen. I begyndelsen af sæsonen er en appelsin altid mere syrlig og rigere på C-vitamin. Når den har hængt på træet i længere tid, øges sødmen, samtidig med at C-vitaminindholdet reduceres. Det betyder, at vitaminindholdet varierer – både i de appelsiner, vi køber, og i den juice, vi presser.

STYR PÅ VITAMINERNE

Hver uge laver vi vores egne kontroller af C-vitaminindholdet i juicen. Derudover sender vi flasker til et uafhængigt laboratorium flere gange om året. Alt sammen for at sikre, at de gennemsnitlige ernæringsværdier, vi angiver på flasken, stemmer overens med virkeligheden! Nogle gange er vi under, men normalt over. At det varierer, kan virke ærgerligt set ud fra et ernæringsmæssigt synspunkt, men frugt er ikke statisk, og for os er det en garanti for autenticitet.

PRESSET MED OMSORG

Vi modtager appelsiner fra hele verden. Når de ankommer, laver vi altid et kvalitetstjek for at sikre, at al frugten er frisk, ikke er blevet muggen under transporten eller har andre skader. Inden appelsinerne sendes videre til pressen, måler vi også BRIX (sødme), syre og ratio (balance mellem sødme og syre). Så presser vi frugten, hver appelsin separat. Saften gennemgår derefter en skånsom varmebehandling for at fjerne eventuelle uønskede bakterier og give juicen noget holdbarhed.

SMAGEN ER DET VIGTIGSTE

En rigtig god juiceappelsin har en fyldig smag og den rette balance mellem sukker og syre. Vi vælger dem, der er i sæson og er de bedste i øjeblikket. De kan være grønne, plettede, rynkede, store og små. Vi elsker alle appelsiner, der er gode at presse. Derfor er det lige meget, hvordan de ser ud.

DET ER DET INDVENDIGE DER TÆLLER

Midknight fra Sydafrika, og tropiske Valencia Late og Pera fra Brasilien høstes tidligt på sæsonen og ligner ikke de appelsiner, man normalt ser i frugt- og grøntafdelingen. De er næsten grønne! For at frugten skal være butiksklar og have samme orange farve, manipuleres den gennem en proces kaldet degreening. Det fjerner den originale farve, men reducerer samtidig holdbarheden. Valsølille køber ikke appelsiner, der har gennemgået denne behandling. Vi ved, at appelsiner er bedst og laver den bedste juice, når de efterlades præcis, som de er, hele vejen fra træet til presseriet.