Tilbage til oversigten

MINDRE PLAST I NATUREN

NYT LÅG - FOR MINDRE PLAST I NATUREN OG I VORES EMBALLAGE!

I tråd med EU's miljødirektiv om engangsplast, som træder i kraft i 2024, lancerer Valsølille nu fastsiddende låg på vores emballage.

Det nye direktiv kræver at låg på engangsemballage, dvs. PET-flasker og papemballage, under 3 liter skal have et låg der sidder fast. Det betyder, at proppen bliver på emballagen og derfor sorteres sammen med flasken og ikke går tabt of potentielt forurener miljøet. Du sorterer med andre ord Valsølille produkter lige som du plejer gennem pantsystemet, men nu altid sammen med låget.

Som en del af denne proces får vores låg også nyt materiale, der bruger 30% mindre plastik, 1 gram mindre plastik pr. låg! For hele Eckes-Granini-koncernen, som Valsølille er en del af, vil det føre til en reduktion på cirka 400 tons plastik om året. Vi vil også spare 600 tons CO2-udledning om året.

De faste låg er en del af vores igangværende projekt for at optimere emballagen med ét mål for øje: bæredygtig brug af råvarer. Som en del af dette arbejder vi også løbende på at reducere vægten af vores PET-flasker og derved reducere materialeforbrug og CO2-udledning.